Tak se nám to zase povedlo - přesně v duchu tradice. Přepověď na víkend úděsná - po týdnech bez deště má lejt. Asi lilo, ale jinde a na srazu vždycky jen přes noc. Takže objednávka jako vždy vyšla.

Letošní první sraz byl naplánován do kempu Pilák ve Žďáře n. Sázavou a sobotní vyjížďka po okolních okreskách s několika zastávkami. Většina hlásila dojezd již v pátek (ánžto po zkušenostech si už nikdo nechce nechat ujít "obvzláště vypečený" páteční večírek) a skutečně masa dorazila.

První otestovali své nervy při diskuzi s paní "kempovou" Jirka_Plz se Standoou, kteří dorazili něco po páté. Po několikakerém měnění chatky nakonec zabivakovali v chatce č.8 (bez vařiče), kam je po příjezdu následovali Bóďa (který dojel s odřeným pravobokem po testovacím střetu s osobákem cestou na sraz) a Křížovic family a la Honda gang (holt rodině se to strpí...).

img_0749Ostaní přijížděli postupně zhruba do sedmi a Markovi s nervy z ocele (celou dobu řešil s paní "kempovou" zápisy, registrace, placení...) se dařilo dušičky rozmísťovat po zbylých chatkách. René dorazili z Tábora na vymodleném Capu (změna oproti loňsku), poprvé dorazil Roman z Frenštátu na Strádě (a že má velkou zahradu - na další sraz - a skvělou slivovičku si všichní pamatujem...), Tomáš přijel i s nebojácnou přítelkyní (což nám v průběhu srazu několikrát demonstrovali jízdou ve dvou na zadním kole). Nakonec dorazila i Liteří Praha, což se dá brát, jako že už jsme skutečně všichni. Marek s Milanem ještě povozili dětičky paní šéfové po kempu (sliby se maj plnit nejen o Vánocích) a postupně jsme se přesunuli do blízké restaurace u hotelu. img_0782

Jídlo a pití výborné, obsluha mátožná - toť asi nejtrefnější popis místního lokálu. Nicméně na kvalitě večera to neubralo, pár paňáčků uvnitř bylo korunováno ztrestáním flašky slivovice na odchodu venku - Romanovo "zápisné" je myslím hodno následování formou změny stanov klubu...


img_0792Noc proběhla klidně, ovšem očekávaný deštík se zpozdil a krápalo až ráno. Při snídani nám to nevadilo, jednotlivci si projeli Žďár, dotankovalo se a někteří zašli ještě před vyjížďkou na polívku. Před jednou se začali sjíždět další účastníci (povětšinou z okolí), takže nakonec nás bylo tuším 23 motorek, převaha Pegas, ale Caponordi se nám začínají také množit. A máme nové dušičky do klubu.

Přesně v jednu jsme se seřadili na výjezdu z kempu, Mára sjel ještě jednou prověřit odbočku na Sněžné (abychom nekufrovali hned na výjezdu ze Žďáru, když GPSku radši vypnul...) a vyrazili jsme. Déšť byl za náma, takže občas nás pozlobil jen silnější vítr (obzláště na kopcích) a možná mohlo být o chlup tepleji. Jeli jsme podle naplánované trasy, přední stroje mistrně blokovali křižovatky, takže se celá kolona po dobu vyjížďky ani jednou netrhla. Mára coby rozený vůdce (hlava - mapa) zakufroval jen jednou, img_0834nicméně neplánovaná zastávka kolony dala příležitost vyfotit celý houf, což se už nepovedlo na první zastávce u rozhledny Karasín. Tam se někteří vydrápali až nahoru, vyjedli jsme všechny párky v rohlíku a zahřáli se kafem. Krásné silničky žďárksými vrchy nás přes zastávku u přehrady vodní nádrže Vír dovedli na další vídrholec s krásným výhledem - Lucký vrch. Tam už foukalo opravdu hodně, takže část zalezla do místní hospůdky a zahřívala se polévkou, kafem a čajovými preparáty. Ti co zůstali venku si užili severáku, nicméně brali jsme to kolegiálně - na ty vevnitř na rozhledně už nevyšly párky v rohlíku... Asi po půlhodinové pauze se rozloučili Vlasta s manželkou a nabrali směr Jeseník, ostatní jsme přes Svratku dokončili spanilou jízdu krásnou přírodou a po páté dorazili do kempu.

Nakonec zůstal na další noc i Milan s Inkou, takže jsme se sešli v hotelové restauraci téměř ve stejné sestavě. Pravda, po ztrestání další lahvinky (tentokrát Honzovy) "na zahřátí" ještě v chatce nálada na další panáky nebyla, ovšem večeře opět výborná, obsluha mátožná a zapnutý laptop Jirky L. nejen připomněl loňskou Itálii, ale stačily se vyměnit i nějaké fotky. V plánech na letošek je asi Frenštát, měl by se domluvit i datum na výpad pod Ještěd (u Nikolase v Hrádku je prý super...) img_0878a v nějaké modifikaci určitě vyrazíme i do Itálie (Švýcar?). No a samozřejmě ostatní víkendy budou publikovány "on the fly" podle nálady, počasí a aktivit jednotlivců.

Neděle ráno bylo mokro, mraky se honily a cesta do různých koutů republiky mohla být všelijaká. Po snídani jsme se sbalili, Mára si ještě stačil "zarazit do drátů" zapomenutou ochranu na zadním kole (doufám, že odjel...) a kolem desáté jsme se začali rozjíždět. Nevím, jak se dařilo ostatním, ale my jsme do Plzně dorazili v pohodě a cestou jen chvilku zamžilo.

Takže suma sumárum - opět skvělý prodloužený víkend, díky všem za účast, bylo fajn. Ostatně jako vždy - prostě Pegaso Club - prostě pohoda. Už se těšíme na další "viděnou". Ať nám to jezdí!

Fotky z této super akce jsou zde!