Normal 0

Normal 0

V neděli a pondělí (9. a 10.srpna) jsme dělali doprovod našim přátelům z italského motoklubu Apriliaontheroad.

Tak nakonec z neumělé strojem přeložené hlášky na chatu vyšlo super setkání s našimi kolegy z Itálie. Přijeli v neděli (jedím zátahem z Itálie) do Budějovic, kde jsme jim (a nám) zamluvili bungalovy v motorestu Dlouhá louka.

IMG_3937.jpgVzhledem k tomu, že dojezd byl předpokládán v pozdních odpoledních hodinách, udělali jsme si ještě pěkný víkendový výlet. Vyrazili jsme s Petrem (Honda) z Plzně v devět. Sraz byl s Markem na Shellu ve Voticích až v jednu, takže jsme si udělali vyjížďku do českého Meránu, navštívili jsme Monínec nad Sedlcí-Prčicí a v nově otevřeném hotelu pod sjezdovkou jsme nakonec i poobědvali. Nic netuše jsme cestou na kukandu k satelitní stanici uvízli v zástupech lidu a řadě prodejních stánků přes most ze Sedlce, ánžto právě kulminovalo Prčické posvícení... Po zastávce u stanice jsme po okreskách dorazili do Votic na Shellku, během pár minut dorazil i Mára. Po kafi jsme pokračovali jedním zátahem do Hluboké (oblídnout terén) a kolem třetí jsme přijeli do motorestu.

IMG_3945.jpgPo vybalení jsme vyrazili brankou na klíč k nedaleké hospodě, kde jsme si dali nealko (čekali jsme Jirku za Prahy alias „Vačici“), kafe a něco k snědku. Italové (Gaetano) se ozvali, že dorazí kolem šesté. Před pátou se Petr nachystal na cestu zpět na Plzeň a přesně se vystřídal s dorazivší Vačicí.

Po šesté jsme vyrazili mírně v obavách k hlavní silnici (Italové hlásili, že namají ani mapu, ani GPS...) s nadějí, že se italští kluci strefí alespoň na tu správnou hlavní a tam je „stáhnem“. Byl neskutečný provoz a pomalu jsme plánovali, kdo kam pro ně pojede... Nicméně kolem půl sedmé se na boku kolony zjevilo jasné letící světlo Caponorda a bylo jasné, že takhle může jet jen Ital. Zabral na naše mávání, odbočil a za chvíli dorazily další 3 stroje (jeden Japonec, ostatní Capa).

IMG_3954.jpgHoši (a jedna slečna na tendru) se ubytovali a pak už následoval družný dlouhý večer v hospodě (pouze s plzeňským, budvar na Budějovice nezvykle neměli...), přerušený jen pozdním odjezdem Vačice zpět na Prahu.

 

IMG_3967.jpg

Ráno po snídani jsme vyrazili směr Hluboká. Prošli jsme se parkem, něco nafotili a vyrazili směrem k Písku, kde jsem měli sraz s Rendou. Ten dorazil podle plánu a spanilá jízda pokračovala do Plzně. První zastávka byla přímo v pivovaře, kde jsme zaparkovali v areálu a zašli na „knedliky a omacka“ – tedy svíčkovou - do restaurace na Spilku. Hodně chutnalo. Po obědě jsme motorky nechali v pivovaře a na lehko vyrazili do centra Plzně. Italové neodolali a vylezli si i na věž (103m...), což my domácí jsme s díky odmítli... A poseděli jsme na lavičce pod věží. IMG_3979.jpgPotom jsme oklikou přes park nabrali kurz zpět, neboť pohled na oblohu nevěštil nic dobrého. V pivovaře jsme se rozloučili, Mára s Rendou vyrazili zpět k domovům, já jsem ještě Italy doprovodil (oklikou, protože hlavní výjezd z Plzně byl ve špičce totálně ucpaný...) na výpadovku na K.Vary.

 

Mára projel slejvákem, počítám, že Renda též, pohled na radar ukazoval, že Italové mohli dojet bez pršení.

Tož šťastnou další cestu po Čechách (ještě celý týden) hoši italští a někdy příště zase v Itálii!

IMG_3976.jpgIMG_3980.jpg

 

 

 

 

 

For Gaetano & CO: Hope everything was OK and you finished the CZ trip without problems. It was great to meet you and we hope see you again! Best regards from us!

Další fotky najdete ve fotogalerii.