IMG_2082.jpg Tak to máme úspěšně za sebou, sv. Petr nezklamal a doržel objednávku - počasí po celé tři dny jako vymalované. Základna v kempu Nový Rybník u Nepomuka a 170km klikatých silniček napříč Šumavou, 32 motorek (většina Pegas), přes 40 účastníků, povedená vyjížďka, noví členové. A hlavně - konečně se "sraz" dostal taky na západ Čech a tentokrát "cestovali" jiní. Poděkování organizátorům (Standa, Jirka_Plz), vše vyšlo podle plánu.

 

 

IMG_2087.jpg V pátek první do kempu dorazili organizátoři, zabydleli se ve "velitelských" chatkách (č.1,2), ovšem ne na dlouho... Po příjezdu bandy dederonů se ukázalo, že mají chatky 1-4 zamluvené už rok (!) a trvají na číslech... Následovalo naše stěhování do chatek od sedmičky dál, ánžto jsme v klidu a z loňska (4x stěhování ve Žďáru) jsme zvyklí. Pak už nic nebránilo zasednutí v restauraci a očekávání dalších dušiček. Zhruba od půl šesté bylo téměř neustále slyšet vrnění Rotaxů, postupně dojelo přes 20 motorek a Mára s Blankou v nestandardním "Capu" (čtyřkolém, nicméně italské fiatové výroby, ánžto rozsekané prsty ještě nedovolovaly mačkat spojku...). Na cestě z Prahy se zastavil i René, ovšem po chvíli frčel dál na Tábor rodit štěňata. Kolem osmé jsme se přesunuli do vnitřních prostor hospody (od vody už docela táhlo) a před devátou dorazil i Literka, čímž (jako tradičně) jsme mohli počítat, že jsme všichni. Jirka P. s manželkou na Pegu sice dojeli, ale po večeři odpochodovali domů (Žinkovy) po svých, vrátili se pro něj ráno. Pojedli jsme, poklábosili, popili a část "zavírala" hospodu v půl druhé.

IMG_2103.jpgIMG_2110.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2112.jpg

V noci bylo v chatkách docela zima (tříčtvrteční peřiny skutečně nestíhaly), klukům ve stanu a spacáku bylo asi tepleji. Ráno nás probudila modrá obloha a slunečné počasí. Někteří si dojeli pro "rohlíčky obzvláště vypečené" do Nepomuka, jiní si zašli na plnohodnotnou snídani do kempové restaurace. Dopoledne se probíralo u chatek všechno možné, Literka rozbil na stole před chatou svůj kamenný e-shop a doprodal zbytky triček a kšiltovek, byly rozdány itineráře, pozvali jsme na vyjížďku i osamoceného kolegu z německého Garmische na Kawasaki (celou ji absovoval s námi!). Odjezd byl stanoven na 11.45, někteří zašli ještě na polévku či minutku, srotili jsme se u výjezdu z kempu a byli určeni čtyři "Speedy Gonzalesové" s oranžovými vestičkami, kteří měli zabezpečit hladký průjezd kolony obtížnými křižovatkami. Musíme konstatovat, že Literka, Tomis, Pavel s Janou a Jirka s Janou odvedli bravurní práci a díky nim celý had projel (kromě Klatov, ale přebarvovat semafory ještě neumíme...) všemi úskalími bez jediného zaváhání. A samozřejmě vedoucí celé kolony, Standa alias hlava- mapa, který byl na špici celou cestu a kromě jednoho trefení se do statku místo na odbočku nás provedl celou trasou bez ztráty květinky.

 

 

IMG_2135.jpg

První zastávka byla na rozhledně Svatobor, kam jsme se bez problémů přesunuli. Trochu rozdrncané 4km nahoru vytřásly všechny. Rohlédli jsme se po krajině všemi směry, skalní si vylezli až nahoru (holt aby měli ještě lepší výhled), chvíli jsme poseděli a vyrazili dál do Kašperek. Tam jsme obsadili celé náměstí.IMG_2127.jpg Většina navštívila zajímavé moto-muzeum (a někteří i pivovarské), občerstvili jsme se v pizzerii a kavárně a před třetí vyrazili směr Prášily. Marek autem vyrazil napřed, aby vybral příhodné místo a natočil průjezd kolony na videokameru. To se mu povedlo, ovšem pak nás nedohnal až do Klenové (holt když někdo jezdí až přes Antígl...). Návštěvu elektrárny na Čeňkově pile jsme z časových důvodů vypustili (i tak tam parkoviště bylo úplně plné...). V Srní se oddělila dvě "domažlická" Pega a nabrala směr domov. Ostatní si vychutnávali spanilou jízdu šumavskými klikaticemi až k další zastávce na parkovišti na Gerlovce. Zde bylo povinné srocení a aranžování hromadného fota. Marka jsme se nedočkali (ještě bloudil u Antíglu...) takže se po chvíli pokračovalo přes Běšiny a Janovice do Klenové.

 

IMG_2146.jpgIMG_2177.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


IMG_2182.jpgOpět jsme obsadili parkoviště pod zámkem, někteří zůstali relaxovat dole, většina se vydala na "hradby" tvrze a stálo to za to. Krásně opravený areál, výhled do krajiny a sem tam socha jak moderního tak i historiského stylu. A navíc vzhledem k pokročilé hodině jsme zapaltili poloviční vstupné... V Klenové nás čekali opět Panuškovi (už zase na Pegu) a všichni akceptovali pozvánku do jejich soukromé hospůdky "U zámku" v Žinkovech.

IMG_2222.jpg

Tam jsme dorazili před šestou, čekal nás krásně upravený areál, pití na občerstvenou zdarma a příjemné posezení (snad ta Pega zaparkovaná na upravovaném trávníku nenadělala moc škody...). Někteří se i posilnili klobásou nebo zašli k žinkovskému zámku. Postupně jsme se rozjeli zpátky do kempu a po hygieně se sešli v hospůdce na večeři a pitivu. V kempu již čekalo další Pego a Caponord (Erik s Přemkem), kteří cestou z Jihlavy nestihli vyjížďku, tak si udělali solo výlet a dojeli až odpoledne. Největším (příjemným) překvapením byl příjezd Milana z Přeštic, který na sraz dorazil ROVNOU z cesty po Albánii. Do Nepomuka dojel jedním zátahem z Plitvic v Chorvatsku. Výkon na hranici únosnosti, je fakt, že na Milanovu Pegu tisíce kilometrů byly znát (bláto až po sedlo), na Milanovi samotném ani ne - celý večer vydržel sdílet dojmy z dlouhé cesty.

 

Po večeři, pití a "lehkém" paňákování jsme se odebrali na kutě, poměrně dlouhá vyjížďka byla znát a tak nedošlo ani na dovezenou skvělou Leošovu medovinku (bude ztrestána některými doma...).

 

IMG_2224.jpgIMG_2238.jpgIMG_2249.jpg

 

 

 

 

 

 

Takže suma sumárum - zahajovací sraz s doposud největší účastí, objednané počasí, krásná bezproblémová vyjížďka šumavskými luhy a háji, bezpečný návrat všech na základnu. Jeden doprovodný (cestou ztracený) vůz, skvělá zábava. Fotky se brzy objeví v galerii (snad včetně nějakého videa). Tož popřejme části klubu bezpečný návrat z Albánie (vyrážejí příští týden), všem dorazivším děkujeme za účast a podnikneme asi nějaký "lehký víkend" někdy v červnu. A jako vždy - Ride for Fun!

Jirka_Plz

Obsáhlou galerii naleznete zde.