Tento víkend se v Hořicích pořádal jubilejní 45. ročník závodu 300 Zatáček Gustava Havla.
Marek, jako pravidelný návštěvník vyrazil v neděli před desátou. Já na svoji premiéru vyjel mírně po poledni, po dopolední rekonvalescenci z májové zábavy
Laughing.
V Hořicích jsme se po menší telefonické navigaci sešli s Márou a usadili se na vnitřní straně pravotočivé zatáčky "u Návleků", za kterou následuje sjezd do města. Akorát startovala třída supermono.

horice07_1 To co se vzápětí přiřítilo předčilo všechna moje očekávání. Jedním slovem mazec. Ukrutnej. Po prvním průjezdu peletonu nabroušených jednoválců mi normálně běhal mráz po zádech (a to bylo na slunícku snad 50˚C, v kožených hadrech vyloženě idylka).
Dojem navíc umocnila ta bezprostřední blízkost tratě. Jezdec nás na té zmenšenině rakety míjel ve vzdálenosti cca tří metrů.

Následující třída Klasik do 350cc, byla taky úchvatná. Tu jsme se rozhodli pozorovat z esíčka "na Cikánce". Piloti na strojích z poloviny minulého století jeli neskutečnou kudlu a předváděli své jezdecké mistrovství. Klobouk dolu před nimi.

horice07_2 Ze stejného místa jsme mrkli i na open do 600cc. Průjezd rychlovlaku 32 motorek přímo před nosem byl excelentní. První tři jezdci se svou bravurní jízdou mírně vzdálili ostatním a jejich výkon nutil člověka uvažovat, zda mají vůbec nějaký pud sebezáchovy.

Během stopětadvacítek jsme se přesunuli na náměstí, odkud jsme chtěli sledovat poslední třídu open nad 600 a poté jet domů.
Dali jsme zmrzku na schlazení a čekali. Po průjezdu zavodníků jsem již o nějakych jejich pudech neuvažoval... stačí poznamenat, že padl nový tratový rekord 2:19, což dělá průměrnou rychlost 134 km/h!!!

horice07_3 Jeden můj kámoš říká...nezáleží, jestli je zážitek dobrý nebo špatný, hlavně musí být silný. Pár závodů jsem již navštívil, ale zážitek z téhle trati byl jedinečný a budu si ho pamatovat hodně dlouho. Minimálně rok, protože příští ročník si ujít nenechám Smile.



Mára natočil foťákem nějaký videjka, tak se mrkněte : supermono (mov 24mb)a šestky (17mb).
Fotky najdete jako vždy v galerii a více informácí na ofiko stránkách .