V sobotu mi psal Michal (XT) jestli někam v neděli nevyrazíme (předpověď počasí byla slibnější než většina víkendů doposud). Vymyslel jsem výpad do Pekelných dolů, což bylo odsouhlaseno. Brnknul jsme ještě Karlovi, že pojedem přes Mimoň a zda se nechce připojit. Jasně že jo - kolem 14.00 na nás čekal na náměstí v Mimoni s Lenkou a dalším Karlem na Transalpu. Tak takováhle směsice mašin tu už dlouho nebyla.
Padl návrh vyrazit na Ještěd a téměř okamžitě byl schválen. Karel na Transalpu vyrazil jako první. Hned po prvních kilometrech bylo jasné, že tuhle cestu má najetou, jelikož místama mazal takovou rychlostí, že my na chvostu jsme měli co dělat dojíždět skupinku i při rychlosti kolem 130km/h. Cesta pěkně ubíhala a za chvilku jsme byli pod Ještědem. Po jakžtakž cestě jsme se doplazili nahoru k věži, větráky sice fučely co to dalo (přece jen stoupák a pomalá jízda), ale byli jsme nahoře. Po zaplacení parkovného (25,- Kč) jsme provedli obhlídku okolí.
Asi po půlhodince vyhlídky jsme vyrazili směr Liberec a původní cíl naší cesty - Pekelné doly. Na místě jsme pobyli, dali kafe, poklábosili a kolem 18.00 jsme vyrazili zpět směr Ml.Boleslav - Nymburk. Doma jsme byli kolem půl osmé.
Shrnuto a podtrženo - SUPER DEN, SUPER VÝLET.

Fotky