ITAL MOTO 2004, slet toho nejlepšího, co se z Itálie pohybuje na našich silnicích, si Pegaso Club nemohl nechat ujít. Čtrnáct dnů předem jsme se dohadovali na chatu, jak nejlépe se sjet a kolik že nás dojede. Nakonec vyrazili již v pátek Milan s Markem, kteří se přes zastávku u Jirky v Plzni večer kolem deváte přidali v Mariánkách ke Karlovi (s Lenkou) a místo v penzionu skončili v chatičkách

Jirka L. nedorazil, protože se připravoval na moto turné Rumunskem (těšíme se na reportáž), Jirka A. nepřelstil domácí povinosti. Po noční průtrži mračen v sobotu ráno dorazil na místo srazu v Trstěnicích ještě Jirka H. s manželkou z Plzně. Po příjezdu zbytku "chatařů" z Mariánek začalo lejt jako z konve, takže jsme Pegasa namířili k nejbližší hospodě (na místním stadionu), zaparkovali a při cole, grogu (kdo mohl), čaji atd. jsme z verandy hospody shlédli místní fotbalový match a modlili se, aby přestalo pršet.

Ale nebylo nám přáno... Před obědem bylo rozhodnuto o "mokrém" přesunu do Mariánek k chatkám. Tam jsme nechali Pegasa a vyrazilo pěšmo najít nějaký útulný lokál na oběd.
Po obědě jsme se vrátili na plochodrážní stadion, blátem jsme se probrodili na palouk se stany a motorkami a obešli známé. Našli jsme i nové Pegaso (Garda) i jeho majitele (Milan K. z Přeštic), takže máme opět o dušičku s tím správným strojem víc.

Přestalo pršet a tak bylo rozhodnuto nastartovat stroje a vyrazit do "city". To jsme udělali, počasí bylo milosrdné a tak následovala příjemná procházka po kolonádě a přilehlých parcích včetně ochutnávky všech léčivých pramenů. Pohled na trochu zablácené drsné motorkáře, jak cumlají kelímky s léčivou vodou byl opravdu trochu bizardní (viz album).

Po návratu ke strojům jsme se rozhodli ještě využít zlepšení počasí (sem tam i sluníčko) a vyrazili jsme po okolních okreskách směrem na Lázně Kynžvart. Tam jsme po necelé půl hodince dojeli. Ještě jsme se prošli kolem opraveného zámku (opravdu pěkný), nasedli na Pega a vyrazili zpět směr Mariánky.


Jirka H. s Janou vyrazili směrem k domovu a zbytek se šel kochat večerním programem. Plzeňáci cestou domů ještě 2x zmokli, ale dorazili v pořádku. Chataři se rozjeli k domovům v neděli po ránu horní trasou a počasí už nezlobilo. Bohužel letošní Ital Moto padlo za oběť deštivému počasí jako většina víkendů letos. Přesto se sjelo kolem stovky mašin a ani Pegaso Club nemohl chybět.
Doporučení pořadatelům (Jirka R. a spol.) - hezké počasí napřesrok objednejte už teď! Jinak zase dojde!

Více fotek ZDE!!!