Abych se pořádně projel v půlce ledna, to se mi ještě nepoštěstilo. Ale 13.ledna bylo počasí perfektní, teplota kolem 15 stupňů, suché silnice. Trochu větší vítr mě nemohl odradit. Stačilo pouze vymyslet pěknou trasu. Tento problém vyřešil kolega z práce Aleš. V jeho rodné vísce slavili kolaudaci nové klubovny Klubu vojenské techniky Loučeň. Kolega je jeho členem a volal, zda se nechci přijet podívat. Výborný nápad.

loucen07-1K exkurzi se nakonec připojil ještě Mára. Nymburské okresky jsou samá zatáčka, takže i výletní tempo jsme si celkem užili.

Aleš s Čendou nás čekali v jedné místní hospůdce, kde již od pátku popíjeli. Dali jsme si s Márou matonku a pak se přesunuli k zaparkovaným vojenským strojům. Mohli jsme si podrobně prohlídnout několik V3S , Tater 808 zvaných kačena a hlavně jednoho SKOTa. Střední kolový obrněný transportér , radistická verze je v plné výbavě. Chybí akorát šifrovací aparát, který armáda neodprodává.

loucen07-2Klub má ještě velmi prostornou dílnu vybavenou snad veškerým možným nářadím, včetně soustruhů a několika elektrocentrál. Většina opět armádní produkce.

Přes zimu je většina strojů zazimovaná a bez baterií, jezdit se začne až na jaře. V nedalekých Milovicích v bývalém armádním prostoru je k tomu terén více než příhodný. Jsme taky pozváni na plavební test.

loucen07-5Pěkně jsme si zavzpomínali na léta strávená na vojně.
Kolem 16:00 jsme se rozloučili a rozjeli se domů. Celkem to dalo skoro 80 km. V neděli jsem přihodil dalších cca 50 km a jasné počasí využil k pár fotkám.

Prvních letošních (více než)100 km, navíc v lednu, bylo výborných.

 

 

loucen07-4loucen07-6loucen07-7loucen07-8

 

 

 

 

 

 

 


Další fotky najdete v galerii.