Tak nakonec se Jawáč stal druhou akcí s největším počtem Pegas v tomto roce. Sjelo se nám tam pět z klubu a nějaké to solo Pego navíc nás doplnilo. Milan, Marek a Karel vyrazili už v pátek. V sobotu jsme měli sraz ve Voticích u Jirky A. s úkolem vytáhnout ho z rodinných povinností do Jizbice. V jedenáct jsme jak jeden muž zahájili frontální útok a povedlo se - Jirka jede s náma. Ještě jsme si stihli udělat exkurzi po jeho "manufaktuře", dali oběd a vyrazili na okružní jízdu (mimo trasu oficiální vyjížďky, nicméně asi 80 motorek z Jawáče do Votic stejně dorazilo) - po Českém meránu.

jawac04-06 Zastavili jsme se na Monínci, projeli Sedlec i s Prčicí, obhlédli mamutí paraboly Českých radiokomunikací (mimochodem, ta na fotce - viz Album - je pro systém Intelsat a průměr má přes 18m) a dál nás Jirka (znalý to místních zkratek) protáhl po prašných a blátivých cestičkách pod Blaníkem a dál, což nebylo špatný (nikdy jsem neměl Pego zaflákanější), ale Marek drncáním vyklepal oba dva šrouby na předním blatníku, takže musel nouzově opravovat. Zpět ve Voticích jsme natankovali, potkali se s partou plzeňáků a společně vyrazili zpět do víru megasrazu.

Tam jsme postavili třetí stan, rozdělili si Jirkovo sedmero karimatek (speciální dovoz z Votic, ánžto se stanovalo na štěrku...) a jali sejawac04-11 obhlížet cvrkot a popít něco piv. Zábava byla veliká, fronty na pití taky, ale vše v normálu. Kvečeru začali točit pivo děvy nahoře bez, nicméně asi všichni by tuto podívanou oželeli výměnou za to, že pivo po půlnoci nedojde a cigára ještě dřív... Holt dvojnásobný nápor motorkářů oproti plánu bylo přeci jen trochu moc.

jawac04-20Muzika duněla až pozdě do rána, dav se bavil, připravené záchodky už ignorovali úplně všichni a svorně - páni, dámy - se překračovali na cestě za potřebou směr nejbližší les. Kolem desáté dorazil Jirka L. po 600km z Německa (na Pegu - chrabrý to hoch), kde byl dokupovat výbavu. Pobyl, domluvili jsme detaily odjezdu na Intermot a vyrazil zpět směr Praha. My si vystáli další frontu na pivčo a přesunuly se k podiu, kde se střídaly Tři sestry, soutěže, stripíz (mimochodem stejná dívčina, kterou měl letos na svém srazu i Pegaso klub! - tak jsme světoví!), hrací Zámky visací a jiné.

Na kutě jsme zalézali postupně, spát se stejně nedalo, tak jsme se provrtěli až do rozbřesku. Po snídani jsme pomalu začali balit a rozjeli se směrem k domovům (první vystartoval Jirka A. - svědomí, že "zdupkal" před rodinnými povinnostmi hryzalo...).
Fajn akce, dobrá zábava, trochu moc lidí a hlučno - ale na
jawac04-26 odreagování, proč ne. I jsme si zajezdili po krásnejch zákoutích. Tak příště do Mnichova - Intermot čeká.

 

Fotky naleznete v galerii.