Podle plánu nás mělo být osm - na popud Jirky L. a jako odezva na WEB se tolik lidí ozvalo. V pátek jsem vyrazil kolem 16.30 z Plzně, abych se s Jirkou (Praha) sešel kolem šesté před Budějovicemi. Od 17.40 jsem hodinu čekal na smluveném místě - samozřejmě zaměstnaná Praha dojela s hodinovou sekerou. Pak už to šlo jak na drátkách - cesta směr kemp Vyšší Brod, po cestě večeře v hospůdce s topinkama speciálně pro nás (došel chleba, tak se ze zbytku tvrdého udělaly super topinky...).

Stavba stanů v kempu ve Vyšáku, narvaného vodáky, probíhala již za tmy a pouze díky Jirkově "světlušce" (za 130,-, ale prý ji viděl u Vietnamců i za 99,-...) na hlavě (geniální přístroj!). Ještě později dorazil Radim na 350, zbytek byl očekáván po ránu. Tak jsme vyrazili do místního bufetu, vystáli 2x asi hodinovou frontu (magická ruka trhu do inkriminovaného kempu ještě nějak nedošátrala), dali pár piv, zjistili, že umývárky jsou po 22.00 již zavřené (prostě služby na úrovni za cca 90,-Kč ...), našli jedno "mimo" umyvadlo s tekoucí vodou, vyčistili zub a zalehli.

Ráno jsme pro změnu vystáli frontu na WC, Radim s Jirkou vystartovali pro "sladký" k snídani do samošky a dorazil Martin na Yamaze. Chvilku po tom volal zbytek (4x) výpravy, že mají nějaký problém, ať vystartujem, že nás dojedou. Po sbalení jsme kolem 9.00 vyrazili směr Linz (úspěšně jsme se mu vyhli) a po nádherných okreskách podél dálnice pokračovali na Salzburg a Berchtesgaden v Bavorech. Cestou jsme zakufrovali jen jednou (holt i Rakušáci maj občas blbý značení...), po obědě (zásoby a McDonald) jsme se veleúspěšně vyhli Salzburku a kolem třetí dorazili na parkoviště v Berchtesgadenu pod horou s pověstným "hnízdem".

Dál to jde jen pěšky nebo za 13,- EUR speciálním busem (cena tam a zpět včetně výtahu až nahoru). I nahodili jsme "civil", kdo mohl, nacpal motorkářské hadry do kufrů, přidrátovali jsme helmy a nalehko vyrazili k autobusu. Cesta, příroda, výhled - něco úžasného. Nahoře - komplet restaurace a vyhlídky. Pobyli jsme něco přes hodinku, poseděli jsme na horském vzduchu s nádherným výhledem, dali pivko a nafotili, co se dalo. Otrlejší si vystoupali ještě výše. Návrh sejít dolů po svých (6km!) byl zamítnut, takže jsme sjeli zpět výtahem (s liftboyem) vybudovaným prostředkem hory a nasedli do posledního autobusu zpět. Motorky byly na svém místě a překvápko - další čtyři účastníci dorazili...

Po našem doporučení nenechat si "hnízdo" ujít se rozhodli (ač měli namířeno až někam do Monaca), že zůstanou s námi v kempu a ráno se tam vypraví. V Berchtesgadenu jsme našli soukromý kempík s bazénem (to jsme potřebovali) a příjemný dědula nás tam nechal za 5,-EUR za jednoho (místo standardních 13,40 dle ceníku). Naši čtyři opozdilci se nakonec rozhodli pokračovat směr Monaco, my postavili stany (teda já a Jirka), Martin s Ráďou "pod širákem" (což je stálo noční kompikaci a zmatený stavění stanu již za vydatné přeháňky...). Koupel v bazénu byla to pravé ořechové po aktivním dni a před výbornou večeří.

Noční přeháňka znamenala akorát kvapík pro hochy pod širákem a trochu sakrování (Martin při stavbě stanu...) a ranní balení mokrých stanů, jinak příjemné spaní za buchotu kapek. Ráno (neděle) jsme se sbalili a před devátou vyrazili do solných dolů. Prohlídka (opět stojí za to včetně skluzavek, vláčku, plavby po solném podzemním jezeře atd.) za 13,-EUR trvá zhruba hodinu. Poté jsme vyrazili směr sever a před Passovem jsme se rozdělili - já s Martinem jsme namířili směr Ž.Ruda / Plzeň, Jirka s Ráďou směr Strážný / Praha (Brno). Domů jsme dorazili všichni v pohodě k večeru (Ráďa si ještě protáhl výlet i na pondělí...).

Suma sumárum - najeto necelých 800km (teda já, ostatní určitě víc), super výlet, super počasí, super zážitky, nemohlo to vyjít lépe. Už se těšíme na další počiny - je v plánu obří sraz v Mnichově a ještě jednou Alpy. Takže - Ride for Fun!

Fotogallerie zde!!!